Utsikt fra Ruten i Espedalen

20141013_104821-Ruten&Sprenpiggen
Ruten (t.h.) og Sprenpiggen i høstdrakt. Et av Sprentjønnan i forgrunnen.

Espedalen byr på flotte turmuligheter sommer som vinter, for eksempel til fine topper på begge sider av dalen. Ruten er en av disse toppene og byr på flott utsikt til Jotunheimen, Dovre og Rondane.

Andre påskedag i 2014 var en av de dagene som kan by på klar luft og utsikt så langt øyet kan rekke. Dagens tur til Ruten resulterte i  ett 360 graders panorama og tre bilder tatt med lang brennvidde mot både Jotunheimen, Dovre og Rondane. Oppløsningen på de tre siste gjør det bl.a. mulig å se hytta  på toppen av Galdhøpiggen. Bildene finnes her (PC e.l. med flash er nødvendig for å se bildene):

Kvalitetene på originalbildene er noe bedre ettersom programmet som lager panoramaene komprimerer filene  for å redusere datamengden.

Hva heter toppene?

Et bilde som viser utsikten mot Jotunheimen finnes på Dalseter  hotell og Ruten Fjellstue (420 x 50 cm). På dette bildet som jeg laget i 2005 er det påført navn, høyde og avstand for 90 topper over 2000 m og en del andre. Bildet finnes også som plakat der bildet er delt i to «etasjer». Plakaten kan kjøpes på Dalseter og Ruten, eller hos meg.

IMG12995.Toetasjes.Lite
Plakat som viser Jotunheimen sett fra Ruten

 

Én kommentar til “Utsikt fra Ruten i Espedalen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.