Storsølnkletten 14.3.2015

20150314_125622037Værvarslet for helga var strålende, så Randi og jeg bråbestemte oss for tur til Alvdal Vestfjell med Breisjøseter og Sølnkletten. Gudrun ble med så vi fikk hyggelig følge og glede av hennes lokalkunnskap om området.

Etter en sen frokost lørdag kom vi oss omsider av gårde mot toppen litt over kl. 10 sammen med to deltakere til som vi traff på Breisjøseter, Halfdan, Ingrid (og setteren Rosa).

Skiene ble etterlatt på ca. 1250 m. Det var en bratt, men grei oppstigning derfra til toppen som ble nådd ca. 3,5 timer etter starten fra Breisjøseter, inkludert flere gode pauser.

Storsølnkletten rager godt opp over alle andre topper i umiddelbar nærhet, og på en godværsdag som dette er utsikten formidabel, slik som denne 360 graders bildemontasjen viser. I tillegg til Snøhetta, andre topper på Dovrefjell og Rondane sees fjell som Besshø, toppene mellom Gjende og Bygdin, Skaget og Langsua i Langsua nasjonalpark, Rendalssølen, Alvdalstron, Elgpiggen og mange, mange andre. Du kan zoome inn i bildet for å se detaljer og ellers bevege deg rundt dit du ønsker.

3 kommentarer til “Storsølnkletten 14.3.2015”

  1. Fantastisk vakkert rundskue i nydelig vær.
    Hvordan og med hva slags utstyr ble filmen til?
    Det kunne da umulig være håndholdt?

  2. Jeg hadde ikke forberedt noen slik fotografering så jeg knipset barer rundt på frihånd med medbrakte lommekamera Canon Powershot S120. Montasjen er satt sammen av 21 bilder i Panorama Studio Pro og er 106,4 megapixler (41034×2594 piksler).

  3. Jeg kan på det sterkeste anbefale å dra på topptur med Randi, Gudrun og Ivar. De (pensjonistene) er i god form og klyver som geiter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.